Летният роман на принцеса Даяна и Доди Файед плени света в седмиците преди трагичната

...
Летният роман на принцеса Даяна и Доди Файед плени света в седмиците преди трагичната
Коментари Харесай

Обречена любов: Какво не знаем за трагичната връзката на принцеса Даяна и Доди Файед

Летният разказ на принцеса Даяна и Доди Файед плени света в седмиците преди трагичната им смърт на 31 август 1997 г. 

Даяна, която по това време е разведена с тогавашния принц Чарлз и преди малко е прекратила двугодишна връзка с хирурга Хаснат Хан, навлиза в лятото като свободна жена. Точно тогава стартира сантименталната им история с Доди - египетски режисьор . Двойката прекарва време дружно в южната част на Франция на яхта, благосъстоятелност на бащата на Доди (Мохамед Ал Файед - милиардер и тогавашен притежател на магазин Harrods). 

„ Даяна започваше нов живот. Тя твърдеше, че разперва крилата си “ , казва кралският сътрудник Джуди Уейд. 
                             

Докато Даяна и Доди не престават да прекарват времето си дружно през август 1997 година, от разходка с яхта в Средиземно море до занимания в резиденциите на Доди в Лондон, вниманието на пресата към двойката се ускорява.  

Папараците са мощно заинтригувани, когато Даяна и Доди пътуват до Париж на 30 август 1997 година В ранните часове на 31 август, до момента в който се прибират от сантиментална вечеря,  принцеса Даяна и Доди умират в автомобилна злополука, пробвайки да избягат от фотографите

От първите им срещи до опустошителната им гибел, ето цялостна последователност на връзката на принцеса Даяна и Доди Файед. 

1986: Принцеса Даяна и Доди Файед се срещат на мач 
                             

Принцеса Даяна и Доди се срещат за първи път през 1986 година Те се срещат на мач по поло, когато тимът на Доди играе против този на тогавашния брачен партньор на Даяна.  

Същата година и Даяна, и Доди се сблъскват с проблеми в персоналните си взаимоотношения.  Чарлз и Даяна стартират извънбрачни връзки през 1986 година По-късно самият той удостоверява, че е почнал аферата си с Камила Паркър Боулс, а някогашният майор от армията Джеймс Хюит твърди, че е имал петгодишна спекулация с Принцеса Даяна почти по същото време.  Междувременно Доди се дами за модела Сузан Грегард през 1986 година, само че се развежда осем месеца по-късно. 

7 април 1992 година: Принцеса Даяна участва на премиерата на кино лентата,,Хук ” 
                             

През април 1992 година принцеса Даяна участва на лондонската премиера на Хук (изпълнителен продуцент на кино лентата е Доди), дружно със синовете си - принц Уилям и принц Хари. Сценаристът Джеймс В. Харт споделя, че Доди е забелязал принцеса Даяна на премиерата на кино лентата. 

„ Той ѝ се възхищаваше и я почиташе отдалеко. Говореше за това каква страхотна дама е тя ” ,казва Харт. 

9 декември 1992 година: Принцеса Даяна и крал Чарлз се разделят 
                             

Премиерът Джон Мейджър афишира през декември 1992 година, че Чарлз и Даяна се разделят . Той дава официално изказване, в което се споделя:

„ От Бъкингамския замък оповестяват, че за жалост принцът и принцесата на Уелс са решили да се разделят. Техни кралски височества нямат желание да се развеждат. Това решение е реализирано по другарски метод и двамата ще продължат да вземат участие пълноценно във възпитанието на децата си. ” 

Септември 1995: Принцеса Даяна стартира загадка връзка с Хаснат Хан 
                             

Даяна се среща със сърдечния хирург Хаснат Хан на 1 септември 1995 г. Около две седмици по-късно двамата се озовават сами в болничен асансьор и той я кани да посети вуйна му и чичо му с него. 

„ Не имах вяра, че тя ще каже „ да “, само че я попитах дали желае да пристигна с мен “ , споделя Хан пред полицията след гибелта на Даяна.  „ Бях доста сюрпризиран, когато тя се съгласи. След това нашето другарство се трансформира във връзка. ” 

28 август 1996 година: Принцеса Даяна и крал Чарлз публично се развеждат 
                             

След години на клюки за брачни раздори и живот поотделно, Даяна и Чарлз се развеждат през август 1996 година Условията на развода разрешават на Даяна да остане да живее в двореца и двамата родители споделят попечителството над синовете си. 

Юли 1997 година: Мохамед Ал Файед кани принцеса Даяна на отмора в Южна Франция 
                             

През лятото на 1997 година бащата на Доди, Мохамед, насочва покана към Даяна и нейните синове за отмора в неговата вила в Сен Тропе и круиз с неговата яхта за 32 милиона $. 

Приблизително по същото време Даяна и Хан приключват двугодишната си връзка.  Твърди се, че тя е желала да се омъжи за него , само че той е поставил завършек на връзките им, защото „ не е желал да се разхожда с известна жена “. 

Хан обаче споделя на полицията след гибелта ѝ, че тя е поставила края. 

„ Когато Даяна отиде в Сен Тропе с господин Ал Файед, всичко беше наред сред нас. След няколко дни почувствах, че нещо не е наред. “ 

Той твърди пред полицията, че в края на юли 1997 година се среща с Даяна в двореца Кенсингтън и му споделя, че нямат бъдеще дружно.  

14 юли 1997 година: Мохамед Ал Файед кани Доди Файед да се причисли към почивката с принцеса Даяна 
                             

Дни откакто принцеса Даяна идва в Сен Тропе, Мохамед привиква Доди да се причисли . По това време се оповестява, че Доди е бил в Париж с  хипотетичната си избраница Кели Фишър. 

Фишър твърди, че е била откарана със аероплан до Сен Тропе дни след Доди и е била качена на друга яхта, благосъстоятелност на Мохамед.  Тогава Доди ходел от яхта на яхта, с цел да прекарва време и с двете. 

31 юли 1997 година: Принцеса Даяна и Доди Файед се завръщат
                             

След като са прекарали време дружно на яхтата, принцеса Даяна и Доди започват предпазлив разказ.  Той стартира да прави изненади на принцесата, като да вземем за пример голяма кутия с тропически плодове, стая, цялостна с розови рози и часовник на Cartier. 

Когато принц Уилям и принц Хари отиват да прекарат месец август в шотландското имение на кралица Елизабет, принцеса Даяна прекарва време с Доди. 

През идващите шест дни двамата плават в Сардиния на борда на яхтата . Точно тогава са снимани да се прегръщат и целуват.  

7 август 1997 година: Принцеса Даяна посещава жилището на Доди Файед в Парк Лейн 
                             

След като се завръщат от Сардиния, принцеса Даяна прекарва време с Доди в обилния му апартамент на в Лондон.  Даяна е видяна да слиза от лимузина, облечена в прилепнала синя рокля. Тя остава в жилището на Доди до към 1 часа сутринта, преди да отлети за Босна на идващия ден, с цел да организира акция против противопехотните мини. 

15 август 1997 година: Кели Фишър съди Доди Файед за нарушение на договора 
                             

Дни след като изтичат фотоси на Доди и Даяна, Фишър наема адвокат и съди Доди за нарушение на контракт . В делото тя твърди, че е трябвало да се омъжи за Доди на 9 август 1997 година и че той е нарушил брачното им съглашение поради принцеса Даяна. 

В делото Фишър твърди, че Доди ѝ е предложил 500 000 $, с цел да изостави кариерата си на модел и да прекарва повече време с него. Той обаче платил единствено 60 000 $ . По време на делото се пробват да възстановят останалите 440 000 $, които са ѝ обещани. 

Представител на семейство Файед обаче твърди, че Доди и Фишър в никакъв случай не са били сгодени , според The Irish Times. 

23 август 1997 година: Принцеса Даяна и Доди Файед още веднъж на отмора с яхта 
                             

Принцеса Даяна и Доди се завръщат в южната част на Франция на 23 август 1997 година и двойката прекарва идната седмица на борда на яхтата.  Тяхната връзка е непрекъснато в пресата и папараци се въртят към Даяна и Доди до момента в който са на отмора

30 август 1997 година: Принцеса Даяна и Доди Файед летят за Париж 
                             

След средиземноморската си разходка принцеса Даяна и Доди отлитат за Париж с частния аероплан на семейство Файед.  Оттам двойката се насочва към хотел Ritz Paris, който по това време е благосъстоятелност на бащата на Доди.  

Доди и Даяна в началото имат резервации за вечеря в парижкия ресторант Chez Benoit , само че откакто научават, че фотографи и преса чакат пред ресторанта, вечерят в ресторант L'Espadon към 22:30 довечера. 

„ Изглеждаха като двама влюбени младежи “ , споделя по-късно чиновник на хотела. 

31 август 1997 година: Принцеса Даяна и Доди Файед умират в автомобилна катастрофа 
                             

Около 00:15 на 31 август 1997 година принцеса Даяна и Доди се насочат към жилището на Доди в Париж.  Двойката седи на задните седалка на черен мерцедес. 

Колата се движи с висока скорост в опит да избягат от папараците, които ги наблюдават.  Тогава се случва нещастието. В тунел автомобилът, пренасящ Доди и Даяна, се блъска челно в бетонна колона. 

Доди, който по това време е на 42 години, и Пол умират на място. Принцеса Даяна, която е получава тежки пострадвания при злополуката, е превозена до болница, където получава сърдечен арест и е оповестена за мъртва към 3 часа сутринта. Тогава тя е на 36 години. 

6 септември 1997 година: Погребението на принцеса Даяна се провежда 
                             

Погребението на принцеса Даяна се организира в Уестминстърското абатство на 6 септември 1997 година Хиляди хора се подреждат по улиците и следят по какъв начин нейният някогашен брачен партньор крал Чарлз и двамата ѝ синове, принц Уилям и принц Хари,  маршируват тържествено след ковчега.  

Братът на принцеса Даяна, Чарлз Спенсър, произнася сърцераздирателна реч на нейното заравяне. В него той осъжда папараците и таблоидната преса за отношението им към починалата му сестра. 

Бог взе душите им, с цел да живеят дружно в Рая “ , споделя бащата на Доди Мохамед по това време. 

12 февруари 1998 година: Мохамед Ал Файед твърди, че гибелта на принцеса Даяна и Доди Файед не е инцидентна
                             

През февруари 1998 година Мохамед дава изявление за The Mirror и прави няколко избухливи изказвания за починалия си наследник Доди и принцеса Даяна. 

„ Вярвам на 99,9%, че това не е случай. Тази кола не е аварирала инцидентно. Има скрит план. Няма да се успокоя, до момента в който не схвана какво тъкмо се е случило “. 

Април 2008 година: Официалното следствие на гибелта на принцеса Даяна и Доди Файед приключва 
                             

През април 2008 година (повече от 10 години след трагичната гибел на принцеса Даяна и Доди) публично следователско следствие, извършено в продължение на шест месеца, постановява, че гибелта им е резултат от небрежно шофиране. 

Вижте още за живота на лейди Даяна в нашата изложба:
 Животът на принцеса Даяна в фотоси  Животът на принцеса Даяна в фотоси  Животът на принцеса Даяна в фотоси  Животът на принцеса Даяна в фотоси
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР